Chinese 5 kruiden speklappen

Chinese 5 kruiden speklappen

Smulweb imageSmulweb

Chinese 5 kruiden speklappen met sjalotten, knoflook en lente-ui. Speklappen eerst gekookt en daarna bruin gebakken. Samen met de kruiden en saus gesmoord in de pan. Heerlijk met rijst.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Kookvocht

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chinese 5 kruiden speklappen op tafel.

  1. Kook speklappen met wat zout voor 5 minuten. Spoel ze daarna af onder koud water en laat ze uitlekken.
  2. Bak de speklappen in een 1/2 e olie tot ze aan alle kanten bruin zijn en doe ze daarna in een stoofpan.
  3. Voeg een 1/2 e olie toe aan het bakvet en roerbak de sjalotten en knoflook tot het begint te kleuren.
  4. Voeg de overige ingrediënten toe en breng aan de kook.
  5. Voeg de saus toe aan het vlees en smoor alles heel zachtjes voor 1-2 uur met deksel op de pan, tot er een dik gebonden saus is gevormd.
  6. Doe het vlees op een serveerschaal en garneer met lente-ui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Speklap