Warme perziken gevuld met bitterkoekjes

Warme perziken gevuld met bitterkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Ben je op zoek naar een feestelijk dessert? Probeer dan de warme perziken gevuld met krokante bitterkoekjes, amaretto en amandelen. Laat de perziken mooi goudbruin en zacht worden in de oven en serveer ze met een extra snufje poedersuiker.

45 min bereiden

dessert

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Warme perziken gevuld met bitterkoekjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Knip de bitterkoekjes in stukjes en week ze ongeveer 10 minuten in de amaretto. Dompel de perziken 10 seconden in kokend water, spoel ze af met koud water en verwijder de velletjes. Halveer de vruchten en verwijder de pitten.
  3. Zet de perziken naast elkaar in een laag ovenschaaltje en schenk de wijn eromheen. Schep de bitterkoekjes en de helft van de amandelen door elkaar. Vul de holtes van de perziken met het bitterkoekjesmengsel. Strooi de rest van de amandelen en 1 el poedersuiker erover.
  4. Laat de perziken mooi goudbruin en zacht worden in het midden van de oven, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  5. Verdeel de perziken over twee borden en strooi de rest van de poedersuiker erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Perzik Koekjes Bitterkoekjes