Appelflantaart

Appelflantaart

Smulweb imageSmulweb

Bij het ruiken van deze geur krijg je spontaan trek: overheerlijke appelflantaart. Bereidt met de beste appels, een perfecte mix van kruiden, een schepje liefde en een toefje jam. De appel op de taart zijn toch die appelstukjes, perfect goudbruin gebakken in het midden van deze verrukkelijke taart.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Appelflantaart op tafel.

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg en bestrijk het met abrikozenjam.
  2. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Schik de appels op de jam.
  3. Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker, room en vanillepoeder goed los. Pureer eventuele klontjes met een staafmixer. Giet het mengsel over de appelschijfjes.
  4. Bak de taart ongeveer 35-40 minuten op 200 graden.
  5. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster.
  6. Bestrijk de taart eventueel met wat extra jam voor een glanzend effect of garneer de taart met amandelen.
  7. Zet een kopje koffie of thee en geniet van de taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Ei Appel Thee