Hartige gekruide pannenkoeken met kipchampignons en olijven

Hartige gekruide pannenkoeken met kipchampignons en olijven

Smulweb imageSmulweb

Hartige gekruide pannenkoeken met kipchampignons en olijven, gevuld met een lekkere saus van gepelde tomaten met knoflook en kip stukjes lekker gekruid met ui en groene olijven met een snufje fijngehakte koriander. Dit alles opgerold en gebakken in de oven voor een heerlijke knapperige ervaring.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige gekruide pannenkoeken met kipchampignons en olijven op tafel.

  1. Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar. Laat het 1 uur rusten. Bak dunne pannenkoeken van het mengsel totdat het beslag op is. Houd apart.
  2. Snijd de kipfilets in kleine blokjes en hak de uien fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak daarin de kipstukjes en de gehakte ui aan. Roer af en toe terwijl het bakt. Maal de gepelde tomaten uit blik samen met de tenen knoflook fijn in een keukenmachine.
  3. Voeg het tomatenmengsel toe aan de gebakken kipstukjes en ui. Breng aan de kook, zet het gas laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Af en toe omroeren. Voeg peper en zout naar smaak toe en de uitgelekte champignons en de groene (plakjes) olijven.
  4. Warm alles even goed door in de saus en eindig met de fijngehakte verse koriander. Roer alles nog even goed door zodat alles goed vermengd is en zet het gas uit.
  5. Schep lepels van de vulling in het midden van elke pannenkoek en rol op.
  6. Verhit de oven op 180 graden. Leg de gevulde pannenkoeken in een ovenschaal, bestrooi eventueel met wat geraspte kaas en verwarm de pannenkoeken 10-15 minuten in de oven totdat ze lekker knapperig zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Pannenkoeken Hartige pannenkoeken