De lekkerste ooit heel luchtig en smaakvol scones

De lekkerste ooit heel luchtig en smaakvol scones

Smulweb imageSmulweb

Deze scones hebben een perfecte textuur en smaak. Ze zijn luchtig en vol van smaak. Serveer met clotted cream en jam voor een heerlijk ontbijt of lunch!

15 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke De lekkerste ooit heel luchtig en smaakvol scones op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg het gehele pakje boter één uur in de vriezer.
  2. Voeg de bakpoeder, suiker, rozijnen en zout bij de bloem in de kom en schep even door elkaar. Rasp de ijskoude boter met de grove rasp boven de kom met bloem. Meng de zure room door de melk. Giet dit mengsel door de bloem/boter en schep met een lepel snel door elkaar tot het één massa is geworden. Meng niet te lang. Ca. 6 x met de lepel de massa doorscheppen is waarschijnlijk al voldoende.
  3. Neem telkens een beetje bloem in de handen en vorm in totaal 8 ballen met de handen. Probeer het deeg zo min mogelijk in te drukken. Het hoeft allemaal niet zo heel netjes! Leg de ballen op de met bakpapier bekleedde plaat en druk even aan.
  4. Bak 15 minuten op 200 graden C. tot de scones licht goudbruin zijn.
  5. Direct serveren met (liefst) clotted cream en jam. Maar kan ook met boter of licht gezoete geklopte room en jam. Overgebleven scones kunnen de volgende dag doorgesneden worden geroosterd in de broodrooster. Of even opgepept in de oven.
  6. Zelf clotted cream maken? Bekijk deze pagina: http://www.smulweb.nl/recepten/917743/Clotted-cream.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Scone