Kippenragout met paddenstoelen bosuitjes

Kippenragout met paddenstoelen bosuitjes

Smulweb imageSmulweb

Deze kippenragout met paddenstoelen en bosui smaakt goed op een koude dag. De ragout is gemaakt van bouillon en klaargemaakt met een romige saus van eierdooiers, room en wijn. Perfect om te serveren tijdens een feestelijke gelegenheid.

60 min bereiden

bijgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kippenragout met paddenstoelen bosuitjes op tafel.

  1. Maak bouillon van de kippenbouillontabletten, de foelie en gekookt water en kook de kip hierin ongeveer 20-30 minuten op een klein pitje.
  2. Haal de kip uit de pan en laat deze afkoelen. Snijd de kip daarna in kleine stukjes.
  3. Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze grof en bak ze gedurende 5 tot 10 minuten.
  4. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
  5. Roer dit goed door elkaar en voeg onder goed roeren de bouillon toe.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg de wijn toe.
  7. Klop de eierdooiers los in de room en voeg dit onder goed roeren aan de saus toe.
  8. Voeg het kippenvlees en de gebakken paddenstoelen toe.
  9. Voeg op het laatste moment de bosuitjes toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente