Gesauteerde sukade van black angus met knolselderijpuree en

Gesauteerde sukade van black angus met knolselderijpuree en

Smulweb imageSmulweb

Gesauteerde sukade van black angus met knolselderijpuree en rode bietenrijst. Een zachte en stevige smaakcombinatie met een crunch van frituur peterselie. Ideaal om indruk te maken.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 640 g Sous-vide sukadelappen
  • 500 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gesauteerde sukade van black angus met knolselderijpuree en op tafel.

  1. Schil de knolselderij en snijd deze in blokken van ongeveer 2-3 cm. Kook deze gaar in de bouillon en giet ze af. Doe ze terug in de pan en pureer ze met een staafmixer. Voeg indien nodig wat room toe om de puree iets smeuïger te maken.
  2. Kook de rode biet in de schil gaar in zout water met een scheutje azijn voor de kleur. Dit duurt ongeveer een half uur. Laat afkoelen en schil de biet. Snijd deze vervolgens eerst in dikke plakken en daarna in reepjes.
  3. Kook de rijst in gezouten water gaar. Giet af en voeg de reepjes biet en een klontje boter toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kruid de sukade als biefstuk. Bak het vlees in hete boter aan beide kanten 2 tot 4 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Als het stevig aanvoelt, is het vlees klaar.
  5. Frituur ondertussen heel snel de takjes peterselie. Ze moeten krokant worden maar hoeven niet te verkleuren. Serveer ze als garnituur bij het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Knolselderij