- 300 g blauwe aardappelen
- 1 el boter olie
- 20 g Bieslook
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kleurrijke aardappeltaart (kerst bijgerecht) op tafel.
- Kneed de bloem, het vet (in vlokken), de kwark, 1 eidooier en 1/2 theelepel zout snel tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt ongeveer 1 uur rusten.
- Schil alle aardappels en snijd deze in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm. Bak de aardappelblokjes ca. 10 minuten bruin in de boterolie.
- Klop de eieren, het resterende eigeel, de crème fraîche en de mosterd tot een saus door elkaar. Snijd de bieslook in rolletjes en hak de knoflook fijn. Roer beide door de saus. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- Rol het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak uit tot een 3-4 mm dunne laag. Bekleed hiermee een ovenschaal en snijd eventueel overstaande randen eraf.
- Doe de aardappelblokjes in de schotel en giet de saus erover. In een voorverwarmde oven (elektrische oven: 200 °C / heteluchtoven: 175 °C) ca. 50 minuten bakken.