Kleurrijke aardappeltaart (kerst bijgerecht)

Kleurrijke aardappeltaart (kerst bijgerecht)

Smulweb imageSmulweb

Voor een kleurrijk bijgerecht tijdens de Kerst is deze aardappeltaart perfect. Bak de aardappelblokjes in boterolie, maak daaroverheen saus van eieren, crème fraîche en mosterd en breng op smaak met bieslook, knoflook, peper en een beetje nootmuskaat. Bak het geheel in de oven totdat het mooi goudbruin is.

60 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g blauwe aardappelen
  • 1 el boter olie
  • 20 g Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kleurrijke aardappeltaart (kerst bijgerecht) op tafel.

  1. Kneed de bloem, het vet (in vlokken), de kwark, 1 eidooier en 1/2 theelepel zout snel tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt ongeveer 1 uur rusten.
  2. Schil alle aardappels en snijd deze in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm. Bak de aardappelblokjes ca. 10 minuten bruin in de boterolie.
  3. Klop de eieren, het resterende eigeel, de crème fraîche en de mosterd tot een saus door elkaar. Snijd de bieslook in rolletjes en hak de knoflook fijn. Roer beide door de saus. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak uit tot een 3-4 mm dunne laag. Bekleed hiermee een ovenschaal en snijd eventueel overstaande randen eraf.
  5. Doe de aardappelblokjes in de schotel en giet de saus erover. In een voorverwarmde oven (elektrische oven: 200 °C / heteluchtoven: 175 °C) ca. 50 minuten bakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Aardappeltaart