Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Smulweb imageSmulweb

Laat deze heerlijke stoofpeertjes lekker sudderen in bessensap met kaneel en suiker. Serveer vervolgens op kamertemperatuur en geniet van de ultieme smaak combinatie met roodgebraden vlees, wild of gevogelte.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Stoofpeertjes op tafel.

  1. Schil de peertjes, laat ze heel en laat de steeltjes zitten. Leg de peren in een pan, overgiet ze met het bessensap, bestrooi ze met de kaneel en de suiker en giet er zoveel water bij dat de peertjes net niet onder water staan.
  2. Breng op hoog vuur met het deksel op de pan aan de kook, draai het vuur laag en laat de peertjes een paar uur stoven (de juiste stooftijd is afhankelijk van de soort en de grootte van de peertjes).
  3. Controleer of ze gaar zijn en laat de peertjes in het vocht afkoelen. Schep ze uit de pan en kook het stoofvocht desgewenst in tot een kwart van het oorspronkelijke volume en schep het over de peertjes.
  4. Stoofpeertjes zijn lekker bij roodgebraden vlees, wild of gevogelte. Serveer op kamertemperatuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Stoofpeertjes