Ille flotante a la haagse bluf

Ille flotante a la haagse bluf

Smulweb imageSmulweb

Ille flotante a la haagse bluf: een hemels dessert met luchtige meringue op een bedje van vanillesaus en afgemaakt met heerlijke bosbessen. Bakken op de lage temperatuur maakt het helemaal af.

10 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ille flotante a la haagse bluf op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 110 °C (hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten met een mixer tot zachte pieken en voeg geleidelijk de suiker toe. Blijf circa vier minuten kloppen totdat de meringue dik en glanzend is.
  3. Spatel voorzichtig het ingekookte en afgekoelde bosbessensap en maizena door. Niet geheel mengen, het is mooi als het gemarmerd blijft.
  4. Schep met een eetlepel het schuim op de bakplaat en bak deze gedurende 60 minuten op 110 graden.
  5. Zet de oven uit en laat ze afkoelen met de ovendeur op een kier.
  6. Serveer het schuim (eiland) op de vanillesaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen