Varkenshaasje met paddestoelenroomsaus

Varkenshaasje met paddestoelenroomsaus

Smulweb imageSmulweb

Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaasje dubbel zodat ze overal even dik zijn en zet ze vast met een cocktailprikker. Bak en serveer de varkenshaasjes met paddestoelenroomsaus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Lentemelange paddenstoelen

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Varkenshaasje met paddestoelenroomsaus op tafel.

  1. Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaasjes dubbel zodat ze overal even dik zijn en zet ze vast met een cocktailprikker. Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel door het bloem.
  2. Snijd de champignons en de grote paddestoelen in plakjes. Verhit 15 gram boter in een koekenpan. Bak de champignons en de paddestoelen met het sjalotje op middelhoog vuur in 8 minuten gaar en goudbruin. Voeg de slagroom toe en laat ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur koken totdat de saus gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 minuten rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog 8 minuten gaar. Keer regelmatig. Zet het vuur uit en laat de varkenshaas nog 5 minuten, afgedekt met aluminiumfolie rusten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees