Pasta carbonara (zonder room)

Pasta carbonara (zonder room)

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken! Zonder room maar wel een heerlijke smaak. De spekjes en ui zijn goed gebakken en het eimengsel is smeuïg en zacht. Strooi wat peterselie over de pasta en buon appetito!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta carbonara (zonder room) op tafel.

  1. Splits 2 eieren en vang de dooier op in een schaaltje. Voeg het 3e ei in zijn geheel toe.
  2. Snijd de uien fijn en bak de spekjes uit. Voeg halverwege de fijngesneden ui toe.
  3. Kook ondertussen de pasta zoals beschreven op de verpakking.
  4. Voeg de Parmezaan toe aan het schaaltje met ei. Meng tot er een papje ontstaat. Voeg eventueel wat water toe om het mengsel wat smeuiger te maken. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
  5. Giet de pasta af en meng in een kom de pasta met het eimengsel. Voeg daarna gelijk de spekjes en ui toe. Schep om met behulp van de twee vorken tot het geheel goed gemengd is.
  6. Verdeel de pasta over vier borden en strooi tot slot wat peterselie over de pasta. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta