Duivelse cakejes met witte chocolade glazuur

Duivelse cakejes met witte chocolade glazuur

Smulweb imageSmulweb

Een duivelse traktatie! Maak deze sponzige cakejes met pure chocolade en serveer ze met een witte chocolade glazuur en chocoladesplinters. Garandeert een smaakvolle snack.

45 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Duivelse cakejes met witte chocolade glazuur op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven). Zet 12 muffinvormpjes in het muffinbakblik.
  2. Smelt alle chocolade au bain-marie. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en zet opzij.
  3. Klop in een middelgrote kom de basterdsuiker en de boter met een handmixer in 2-3 minuten licht en romig. Klop de eidooiers door de botermassa en schep de gesmolten chocolade en vanille-aroma erdoor.
  4. Roer afwisselend het bakmeelmengsel en de melk door het beslag. Klop de eiwitten in een schone kom tot een stevig schuim en spatel dit door het beslag.
  5. Schep het beslag in de vormpjes en bak de cakejes gedurende 20 minuten. Neem de bakblikken uit de oven en laat ze 5 minuten staan. Zet de cakejes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  6. Klop voor het glazuur de boter in een middelgrote kom romig. Roer de melk erdoor, gevolgd door de gesmolten witte chocolade en vanille-aroma. Voeg de poedersuiker toe en klop tot het glazuur dik en romig is.
  7. Schenk voor de chocoladesplinters de beide chocoladesoorten tegelijk op een stuk bakpapier. Zorg dat de chocoladesoorten elkaar nog niet raken. Spreid het dun uit en meng het slordig door elkaar met een satéprikker. Meng niet te veel, want dat geeft de chocolade een lichtbruine kleur in plaats van het gemarmerde effect. Zet het bakpapier in de koelkast en laat hard worden. Breek daarna stukken ervan af.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Glazuur Chocolade maken