Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Amandel-appeltaart met honing op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smeer een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
- Schil de appels, snijd elke appel in vieren, haal het klokhuis eruit en maak in elke appelkwart sneetjes in de bolle zijde.
- Mix in een kom de eieren met vanillesuiker en honing. Mix er dan de gesmolten boter doorheen.
- Roer de gemalen amandelen, het amandelaroma en de bloem vermengd met bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel) erdoorheen.
- Schep het beslag in de bakvorm en verdeel appelparten over het deeg (met de bolle kant naar boven).
- Bestrooi het geheel met het amandelschaafsel en een flinke eetlepel suiker/kaneel. Zet de taart plm. 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat de taart afkoelen op een rooster. Verwarm een beetje abrikozenjam of wat honing in een pannetje en bestrijk de cake daarmee.