Amandel-appeltaart met honing

Amandel-appeltaart met honing

Smulweb imageSmulweb

De amandel-appeltaart met honing is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. De zoete smaak van de honing en gemalen amandelen, in combinatie met de frisse appels maakt dit recept overheerlijk. Maak het af met het bestrijken met wat abrikozenjam of honing.

60 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Amandel-appeltaart met honing op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smeer een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
  3. Schil de appels, snijd elke appel in vieren, haal het klokhuis eruit en maak in elke appelkwart sneetjes in de bolle zijde.
  4. Mix in een kom de eieren met vanillesuiker en honing. Mix er dan de gesmolten boter doorheen.
  5. Roer de gemalen amandelen, het amandelaroma en de bloem vermengd met bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel) erdoorheen.
  6. Schep het beslag in de bakvorm en verdeel appelparten over het deeg (met de bolle kant naar boven).
  7. Bestrooi het geheel met het amandelschaafsel en een flinke eetlepel suiker/kaneel. Zet de taart plm. 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  8. Laat de taart afkoelen op een rooster. Verwarm een beetje abrikozenjam of wat honing in een pannetje en bestrijk de cake daarmee.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart