Citroencake met citroenglazuur

Citroencake met citroenglazuur

Smulweb imageSmulweb

Deze citroencake is lekker fris van smaak en heeft een heerlijk citroenglazuur. Extra lekker doordat de cake eerst wordt ingesmeerd met warme abrikozenjam. Heerlijk bij de koffie of thee!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Citroencake met citroenglazuur op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een lange cakevorm in en leg er een blaadje bakpapier in.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje en laat afkoelen (zoveel mogelijk laten afkoelen tot het nog net vloeibaar is). Rasp met een zeer fijne rasp de schillen van de citroenen (let op
  3. alleen de gele schil, niet het witte daaronder want dat is bitter). Zeef de bloem samen met de bakpoeder. Houd alles apart.
  4. Breek de eieren in een kom en voeg er de basterdsuiker en de mespunt zout aan toe. Mix dat met een mixer zodat je een dikke crème krijgt. Voeg er de citroenrasp en de room aan toe en vermeng alles goed. Mix er dan de bloem/bakpoeder doorheen en tot slot de gesmolten boter. Als je nog klontjes ziet in het beslag, mix het dan nog 5 seconden goed door. Doe het beslag in de bakvorm en zet in de oven.
  5. Laat eerst 10 minuten bakken op 180 graden en verlaag de temperatuur van de oven dan tot 150 graden en laat dan nog 30 minuten bakken. Is de cake van binnen nog niet droog wanneer je er een satéprikker (of een mes) insteekt en weer uithaalt, laat dan nog wat langer bakken.
  6. Terwijl de cake in de oven staat te bakken, verwarm vast langzaam de abrikozenjam in een pannetje.
  7. Zeef het poedersuiker en roer met behulp van het sap van de 1/2 citroen en wat oranjebloesemwater (naar smaak, je mag het ook weglaten en het vocht aanvullen met water) tot een vloeibaar glazuur.
  8. Haal de cake als hij gaar is meteen uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster. Smeer de cake met behulp van een bakkwastje helemaal in met de warme abrikozenjam.
  9. Plaats de cake op een met een vel bakpapier belegde bakplaat en giet het citroenglazuur eroverheen. Plaats de bakplaat mét de cake 30 seconden in de nog warme oven zodat het glazuur droogt. Laat dan helemaal afkoelen op een rooster tot de cake helemaal koud is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake