Wittechocoladebavarois met frambozensaus

Wittechocoladebavarois met frambozensaus

Smulweb imageSmulweb

Deze wittechocoladebavarois met frambozensaus is de perfecte keuze voor een feestelijke gelegenheid. Het fluweelzachte chocolade-roommengsel wordt geserveerd met een zoete frambozensaus. Garneer met munt of kerstchocolade en geniet!

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Amaretto
  • 2 el frambozenlikeur

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Wittechocoladebavarois met frambozensaus op tafel.

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Smelt de chocolade met 50 ml slagroom au bain marie of 1 minuut in de magnetron op 400 Watt.
  3. Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf. Verwarm de likeur.
  4. Knijp de gelatine uit en los deze op in de likeur. Schep de likeur en de afgekoelde gesmolten chocolade door de vla. Spatel de slagroom erdoor.
  5. Spoel de vormpjes om met water en schep het chocolade-roommengsel erin. Laat de desserts minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Doe alle ingrediënten voor de frambozensaus in een pan en breng alles aan de kook.
  7. Laat de frambozen op een laag vuur in ca. 6 minuten tot moes koken.
  8. Pureer de frambozen en laat de saus afkoelen.
  9. Stort de bavarois op borden. Schep de saus eromheen en garneer met munt of kerstchocolade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Sauzen Kruiden