- 2 el Amaretto
- 2 el frambozenlikeur
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Wittechocoladebavarois met frambozensaus op tafel.
- Week de gelatine in koud water.
- Smelt de chocolade met 50 ml slagroom au bain marie of 1 minuut in de magnetron op 400 Watt.
- Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf. Verwarm de likeur.
- Knijp de gelatine uit en los deze op in de likeur. Schep de likeur en de afgekoelde gesmolten chocolade door de vla. Spatel de slagroom erdoor.
- Spoel de vormpjes om met water en schep het chocolade-roommengsel erin. Laat de desserts minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Doe alle ingrediënten voor de frambozensaus in een pan en breng alles aan de kook.
- Laat de frambozen op een laag vuur in ca. 6 minuten tot moes koken.
- Pureer de frambozen en laat de saus afkoelen.
- Stort de bavarois op borden. Schep de saus eromheen en garneer met munt of kerstchocolade.