Tiramisu

Tiramisu

Smulweb imageSmulweb

Luchtige Italiaanse klassieker met een vleugje Amaretto. De combinatie van mascarpone, koffie, eiwit en cacaopoeder zorgen voor de ultieme smaaksensatie. Alles wat je nodig hebt voor een heerlijk avondje!

15 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Koffie

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Tiramisu op tafel.

  1. Doe de koffie in een kom en laat het afkoelen in de koelkast.
  2. Scheid de eieren in 2 grote kommen. In 1 kom komt het eiwit van 3 eieren in (hier mag echt geen druppel eigeel bij zitten! Anders krijg je hem niet stijf geklopt). In de andere kom zit eigeel van 2 eieren. 1 eigeel hou je dus over en heb je niet meer nodig voor dit gerecht.
  3. Klop het eigeel met een garde los.
  4. Doe het suiker bij het eigeel en klop dit met een garde goed door.
  5. Voeg de mascarpone bij het eigeel/suikermengsel en meng dit wederom goed met een garde.
  6. Klop nu het eiwit stijf met een garde (je moet de kom op zijn kop kunnen houden.)
  7. Voeg het stijf geklopte eiwit bij het eigeelmengsel en meng dit voorzichtig met een pannenlikker door elkaar. Hoe voorzichtiger je dit doet, hoe meer lucht je in het mengsel houdt en hoe luchtiger de tiramisu zal worden.
  8. Als het mengsel goed gemengd is, gooi je er +/- 25 cl amaretto doorheen (de overige amaretto gebruiken we zo). Meng de amaretto met net zo veel liefde door het mengsel als dat je het eiwit en eigeel mengsel hebt gemengd. Omdat de amaretto door het mengsel wordt gevoegd, stijft de tiramisu minder snel dan normaal (door het alcohol).
  9. Haal de kom met koffie uit de koelkast en doop de lange vingers er kort in. Beleg de bodem van de bakjes met de in koffie gedoopte lange vingers. Na 1 minuut de lange vingers even aandrukken met je vingertoppen.
  10. Sprinkel de resterende amaretto over de langevingers in de bakjes.
  11. Verdeel het ei/mascarpone mengsel over de 6 bakjes. Doe er folie overheen en zet de bakjes minstens 6 uur in de koelkast (melkproducten nemen geurtjes over wat de smaak kan beïnvloeden. Dek de tiramisu dus goed af voor je de schaaltjes in de koelkast zet!).
  12. Vlak voor het serveren zeef je als finishing touch nog wat cacaopoeder over de tiramisu heen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Tiramisu