Ovenschotel met bloemkool en spinazie

Ovenschotel met bloemkool en spinazie

Smulweb imageSmulweb

Deze ovenschotel met bloemkool en spinazie is de perfecte mix van groenten, aardappels en kaas. Het vormt samen een heerlijk gerecht om van te genieten bij het avondeten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Spinazie uit de diepvries
  • 2 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel met bloemkool en spinazie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool en verdeel in roosjes. Zet de bloemkoolroosjes net onder water en kook ze beetgaar. Giet het kookvocht af en laat de bloemkool goed uitlekken.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar. Giet het kookvocht af en laat het goed uitlekken.
  4. Maak de bechamelsaus. Meng de bloem en de vloeibare boter in een kopje. Als het mengsel te droog en te klonterig is, voeg dan vloeibare boter toe.
  5. Breng de melk met het groentebouillonblokje net niet aan de kook. Voeg het mengsel van boter en bloem toe en laat de saus op een zacht vuurtje indikken (ongeveer 5 minuten).
  6. Schik in een ovenschotel eerst de aardappelen, dan de bloemkoolroosjes en giet dan de bechamelsaus erover.
  7. Verwarm de spinazie zodat deze net ontdooid is (3 min in magnetron) en lepel deze over de bloemkool.
  8. Verdeel de kaas over de ovenschotel.
  9. Zet de schotel 20 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Bloemkool ovenschotel