Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige koolrabi-witlofsoep met gebakken oesterzwammen op tafel.
- Snipper de rode ui.
- Schil de koolrabi's en snijd ze in kleine stukjes.
- Snijd de oesterzwammen in kleine blokjes en houd ze apart.
- Verwijder van de witlof de harde kern, halveer ze en snijd er vervolgens halve ringetjes van.
- Doe een eetlepel kokosolie in een grote soeppan en fruit de ui samen met 2 a 3 theelepels mosterd een paar minuten lichtjes aan. Voeg de koolrabi toe en fruit het samen met een flinke theelepel oregano en een halve theelepel bonenkruid (op laag vuur) zo'n 10 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk toe en pureer het geheel met de staafmixer. Voeg zoveel water toe totdat de dikte overeenkomt met een gebonden soep. Voeg naar smaak een paar theelepels bouillonpoeder toe.
- Zet intussen een koekenpan op het vuur en verwarm deze. Bestrooi de oesterzwammen met wat paprikapoeder, kurkuma en wat gemalen peper. Bak ze op hoog vuur krokant.
- Voeg de gesneden witlof toe aan de soep en laat het twee minuten meewarmen. Maak de soep af met de krokant gebakken oesterzwammen.