Blauwe bessen soep

Blauwe bessen soep

Smulweb imageSmulweb

Een verfrissende blauwe bessen soep voor de warme maanden. Van de Franse klassieker maak je in een handomdraai je eigen zoete dessert. Top af met een dot crème fraîche en een takje munt.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 700 ml Water
  • 4 el Crème de cassis

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Blauwe bessen soep op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten behalve de maïzena in een pan met 600 ml water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat alles 15 - 20 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Giet de massa door een zeef, vang het vocht op en druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit de bessen. Doe het vocht terug in de pan en laat het weer aan de kook komen. Maak van maïzena en 100 ml water een papje en voeg al kloppend aan de soep toe. Laat nog 3 minuten doorkoken. Zet het vuur uit en laat de soep een paar minuten afkoelen en dikker worden.
  3. Serveer de soep warm of koud, garneer met een dot crème fraîche en een takje munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bessen Blauwe bessen