New orleans chicken gumbo

New orleans chicken gumbo

Smulweb imageSmulweb

Een legendarische stoofpot uit New Orleans uit de Creoolse keuken. Kip, okra, paprika en tomaatvoeren hier samen de boventoon. Door de combinatie van rijst en sausage wordt deze gumbo bijna een volwaardige maaltijd op zich.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 700 ml Water
  • 275 g Okra

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke New orleans chicken gumbo op tafel.

  1. Maak het kruidenmengsel door alle kruiden in een kom te mengen en de stukjes kip erdoor te wentelen tot ze goed bedekt zijn.
  2. Verhit 4 el olie in een grote braadpan tot het dampt (200 °C). Bak de kipstukjes aan tot ze mooi bruin zijn, draai het vuur lager en laat nog 6-8 minuten gaar worden. Voeg de worst, ui, knoflook en bleekselderij toe en laat al roerend een paar minuten meebakken tot de groenten zacht zijn, maar niet bruin. Schep alles in een schaal.
  3. Verhit 6 el olie op halfhoog vuur in dezelfde pan en voeg al roerend de bloem toe. Blijf roeren tot de bloem hazelnootbruin kleurt.
  4. Voeg de bouillon toe, roer goed en schep daarna het vlees-groenten mengsel, okra, paprika en tomaat erbij. Breng aan de kook en laat 30 minuten onafgedekt zachtjes koken. Laat vis of mosselen de laatste vijf minuten meekoken. Is de soep te dik? Voeg dan extra bouillon toe of wat kokend water.
  5. Schep op elk bord een bergje gekookte rijst en schep gumbo eromheen. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Gevogelte Soep Rijst