Uiensoep met salie en kaaswafeltjes

Uiensoep met salie en kaaswafeltjes

Smulweb imageSmulweb

Proef de rijke, volle smaak van deze uiensoep met salie en kaaswafeltjes! Zachtjes gefruit in olijfolie en overgoten met bouillon, pureer het geheel met kaas tot het heerlijk romig is. Serveer met knapperige kaaswafeltjes besprenkeld met gebakken salieblaadjes en olijfolie.

25 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Uiensoep met salie en kaaswafeltjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Meng de bloem met wat versgemalen zwarte peper door 50 g kaas en schep 4 bergjes kaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaaswafeltjes in de oven in 6-8 minuten knapperig. Laat ze afkoelen.
  2. Fruit de uien zachtjes glazig in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  3. Roer dan de resterende kaas erdoor en pureer alles met een staafmixer tot een mooi licht gebonden soep. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en bak de salieblaadjes tot ze omkrullen en gaan geuren.
  5. Schep de soep in rechte glazen of diepe borden en leg in het midden een bergje salieblaadjes. Leg een kaaswafeltje op het glas of op de rand van het bord.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden