- 100 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
- 750 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Uiensoep met salie en kaaswafeltjes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Meng de bloem met wat versgemalen zwarte peper door 50 g kaas en schep 4 bergjes kaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaaswafeltjes in de oven in 6-8 minuten knapperig. Laat ze afkoelen.
- Fruit de uien zachtjes glazig in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- Roer dan de resterende kaas erdoor en pureer alles met een staafmixer tot een mooi licht gebonden soep. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en bak de salieblaadjes tot ze omkrullen en gaan geuren.
- Schep de soep in rechte glazen of diepe borden en leg in het midden een bergje salieblaadjes. Leg een kaaswafeltje op het glas of op de rand van het bord.