Zalmfilet

Zalmfilet

Smulweb imageSmulweb

Zalm gekruid met spinazie, sjalotten, knoflook en citroensap verpakt in bladerdeeg. Een smakelijke en makkelijke manier om zalm te serveren. Bak de pakketjes in de voorverwarmde oven op 220°C graden gedurende ongeveer 30 minuten, tot ze goudbruin zijn. Perfect voor een diner met familie of vrienden.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zalmfilet op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 210°C boven- en onderwarmte. Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor de verwerking uit de koelkast.
  2. Smelt de boter in de pan en fruit de sjalotten. Voeg de knoflook toe en doe de spinazie erbij.
  3. Voeg nu ook een scheut room toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het afkoelen.
  4. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, verdeel het in vier stukken en leg ze op de bakplaat.
  5. Bestrooi ieder vierkant met broodkruimels met een beetje kruiden.
  6. Leg op ieder vierkant een deel van de spinazie met daarop een zalmfilet. Besprenkel de zalm met wat citroensap en leg er vervolgens weer spinazie over. Vouw het deeg zorgvuldig dicht.
  7. Bestrijk de vier pakketjes met een losgeklopt ei.
  8. Bak de pakketjes in de voorverwarmde oven op 220°C graden gedurende ongeveer 30 minuten, tot ze goudbruin zijn.
eet smakelijk