Traditionele franse runderstoofpot

Traditionele franse runderstoofpot

Smulweb imageSmulweb

De klassieke Franse runderstoofpot is gemaakt van heerlijke verse ingrediënten zoals aardappelen, knoflook, selderij, ui en rode wijn. Met tijm, rozemarijn en peterselie voor een extra vleugje smaak. Perfect voor een gezellig avondmaal met familie en vrienden.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Traditionele franse runderstoofpot op tafel.

  1. Neem een stoofpan of braadpan of de slowcooker, doe de olie erin en verwarm deze.
  2. Doe de blokjes rundvlees erin en bak ze aan alle kanten bruin in de olie.
  3. Voeg wortel, selderij en ui toe en wacht totdat ze glazig zijn.
  4. Voeg knoflook toe en besprenkel het geheel met de bloem. Laat het geheel een minuut doorkoken, maar blijf goed roeren.
  5. Voeg nu de bouillon, rode wijn en tomatenpuree toe. Blijf goed roeren.
  6. Voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn en peterselie toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Laat nu ongeveer 2 uur pruttelen.
  8. Voeg dan de aardappelblokjes toe en eventueel nog meer bouillon en laat nog 25 minuten pruttelen totdat de schotel gaar is.
  9. Even proeven en op smaak brengen met zout en peper.
  10. Nu lekker smullen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees