- 600 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Traditionele franse runderstoofpot op tafel.
- Neem een stoofpan of braadpan of de slowcooker, doe de olie erin en verwarm deze.
- Doe de blokjes rundvlees erin en bak ze aan alle kanten bruin in de olie.
- Voeg wortel, selderij en ui toe en wacht totdat ze glazig zijn.
- Voeg knoflook toe en besprenkel het geheel met de bloem. Laat het geheel een minuut doorkoken, maar blijf goed roeren.
- Voeg nu de bouillon, rode wijn en tomatenpuree toe. Blijf goed roeren.
- Voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn en peterselie toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat nu ongeveer 2 uur pruttelen.
- Voeg dan de aardappelblokjes toe en eventueel nog meer bouillon en laat nog 25 minuten pruttelen totdat de schotel gaar is.
- Even proeven en op smaak brengen met zout en peper.
- Nu lekker smullen!