Sinaasappelijs

Sinaasappelijs

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk, sinaasappelijs geserveerd in een sinaasappelschaal! Gemaakt van vers geperste sinaasappels, likeur, room en suiker. Gegarneerd met een beetje geraspte sinaasappelschil. Zet het mengsel minimaal 3 uur in de vriezer om op te stijven.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water
  • 50 ml Cointreau

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sinaasappelijs op tafel.

  1. Rasp de schil van een sinaasappel.
  2. Snij de 2 andere sinaasappels door en pers ze uit tot je minimaal 1 dl sap hebt.
  3. Haal het vruchtvlees uit de schil met een lepel, zorg dat de schil heel blijft. Dit wordt dan het schaaltje waar het ijs in gaat.
  4. Doe water en suiker in een pan en laat het bijna koken. Haal de pan van het vuur.
  5. Roer de likeur, het sinaasappelsap, de helft van de geraspte schil, 1.5 dl room en citroensap erdoor.
  6. Vul de uitgeholde sinaasappelschillen met het mengsel en leg ze minimaal 3 uur in de vriezer om op te stijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Citroen Citroensap