Twee-kleuren-koekjes

Twee-kleuren-koekjes

Smulweb imageSmulweb

Deze twee-kleuren-koekjes zijn prachtig en lekker! Maak een deeg van bloem, zout, suiker, ei en boter en voeg hier de chocolade aan toe. Ingepakt in plasticfolie rust je dit deeg in de koelkast, waarna je het uitrolt tot gelijke lappen. Leg de lichte deeglap op een stuk plasticfolie, bestrijk deze met eidooier,daarop chocoladedeeg en vouwen tot een rol. Snijd in plakjes en bakken maar. Perfect om te delen!

45 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Twee-kleuren-koekjes op tafel.

  1. Meng de bloem met een snufje zout en de suiker in een kom.
  2. Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en leg hierin het halve ei.
  3. Voeg de boter toe en kneed het mengsel snel tot een soepel deeg.
  4. Halveer het deeg en kneed door 1 deel de cacao. Vorm beide degen afzonderlijk tot een bal en laat deze, verpakt in plasticfolie, 1 uur in de koelkast rusten.
  5. Rol beide deegsoorten op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot gelijke deeglappen van circa 3 mm dik. Klop de eidooier los met 1 el water.
  6. Leg het lichte deeg op een stuk plasticfolie, bestrijk dit deeg met eidooier en leg daarop het chocoladedeeg.
  7. Rol beide degen samen op tot een rol met behulp van het plasticfolie. Draai het folie goed dicht en laat de deegrol in de koelkast opstijven.
  8. Snijd de zijkanten van de deegrol recht en snijd de rol dan in plakjes van 4 mm dik.
  9. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 12-15 min. lichtbruin en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 180ºC.
  10. Laat ze op een rooster afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden Koekjes