Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Twee-kleuren-koekjes op tafel.
- Meng de bloem met een snufje zout en de suiker in een kom.
- Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en leg hierin het halve ei.
- Voeg de boter toe en kneed het mengsel snel tot een soepel deeg.
- Halveer het deeg en kneed door 1 deel de cacao. Vorm beide degen afzonderlijk tot een bal en laat deze, verpakt in plasticfolie, 1 uur in de koelkast rusten.
- Rol beide deegsoorten op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot gelijke deeglappen van circa 3 mm dik. Klop de eidooier los met 1 el water.
- Leg het lichte deeg op een stuk plasticfolie, bestrijk dit deeg met eidooier en leg daarop het chocoladedeeg.
- Rol beide degen samen op tot een rol met behulp van het plasticfolie. Draai het folie goed dicht en laat de deegrol in de koelkast opstijven.
- Snijd de zijkanten van de deegrol recht en snijd de rol dan in plakjes van 4 mm dik.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 12-15 min. lichtbruin en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 180ºC.
- Laat ze op een rooster afkoelen.