Kaasfondue

Kaasfondue

Smulweb imageSmulweb

De perfecte kaasfondue, met gesmolten kaas en de juiste smaak. Voeg beetje bij beetje de kaas toe terwijl je blijft roeren om schiften te voorkomen. Breng het op smaak met kruiden en peterselie. Verdun de saus eventueel met melk of droge witte wijn als het te dik is.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kaasfondue op tafel.

  1. Maak de bouillon een dag of een paar uur eerder zodat het kan afkoelen.
  2. Rasp de kaas, snipper de ui, snijd de ham, hak de peterselie en pers de knoflook.
  3. Bak de ui glazig in de boter, voeg knoflook en ham toe en bak nog even mee.
  4. Voeg nu de bloem toe en roer door tot het gaar is als een roux.
  5. Giet beetje bij beetje de bouillon erbij terwijl je blijft roeren. Blijf doorkoken totdat het een dikke saus is.
  6. Voeg beetje bij beetje de kaas toe terwijl je blijft roeren. Doe niet alles er in 1 keer in om schiften te voorkomen.
  7. Breng de saus op smaak met kruiden en peterselie.
  8. Verdun de saus eventueel met een beetje melk of droge witte wijn als het te dik is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas