Broodpudding

Broodpudding

Smulweb imageSmulweb

Niets lekkerder dan op een druilerige middag de oven op 180 graden te zetten en een broodpudding te maken met oud brood. Alsof je weer even terug gaat in de tijd. Goudbruin, rum, rozijnen, vanille en kaneel maken van oud brood een zoet toetje.

45 min bereiden

tussendoortje

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Broodpudding op tafel.

  1. Verwarm de melk. Snijd brood in kleine stukjes. Voeg suiker toe. Verkruimel peperkoek en speculaas of petit beurre koekjes (eventueel weglaten). Voeg suiker toe en voeg de warme melk toe (liefst eerst opwarmen in de magnetron) en meng goed tot een mooi papje.
  2. Voeg de eieren toe, twee geheel en 1 dooier. Zeef als laatste de vanillebloem en patisseriebloem erover. Voeg kaneel of speculaaskruiden toe. Meng alles goed door.
  3. Voeg het mengsel toe aan een bakvorm en bak op 180°C gedurende een uur.
  4. Wacht tot het afgekoeld is om te proeven!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodpudding