- 1 Knolselderij
- 6000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Hongaarse kesselgoulash a la hartlerhof op tafel.
- Snijd het vlees en de aardappelen in blokjes van 2-3 cm groot en was de aardappelen grondig. Bestrooi de aardappelen met wat zout.
- Snijd de uien, selderij, wortelen, knoflook en augurken in kleine blokjes.
- Verhit olijfolie in een grote ketel en braad het vlees in kleine porties rondom goed aan. Haal het vlees uit de ketel en zet apart. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe aan de ketel en braad de uien, selderij en wortelen aan. Voeg daarna de knoflook, paprika en augurken toe en roer alles goed door.
- Strooi 2 eetlepels bloem over het groentemengsel en roer dit goed door.
- Voeg het vlees weer toe aan de ketel en blus af met rode wijn. Voeg tomatenpuree, bouillon en de overige kruiden toe en breng alles aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat alles minimaal 3 tot 6 uur rustig trekken. Roer af en toe door en voeg zo nodig water toe.
- Voeg ca. 45 min voor het opdienen de aardappelblokjes toe en laat deze mee sudderen in de stoofpot.