Afrikaanse pompoensoep

Afrikaanse pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Geurige, pittige soep uit de Afrikaanse keuken met pompoen, appel, kerrie, laurier, kaneel en room. Duik de keuken in en ervaar de heerlijke geuren die je tegemoetkomen bij het bereiden van deze soep.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Afrikaanse pompoensoep op tafel.

  1. Schil en snijd de pompoen, de aardappelen en appels in blokjes. Snipper de uien. Schil en rasp de gemberwortel. Knip de bieslook en snijd de paprika héél fijn.
  2. Verwarm 4 eetlepels olie en fruit hierin de gesnipperde uien. Voeg kerriepoeder toe met koenjit, kaneel en gemberwortel. Bak dit enkele minuten.
  3. Voeg de pompoen, aardappel en appel toe. Schenk na ca. 3 minuten bakken van de groenten/fruit de bouillon toe in de pan en voeg de laurierbladen toe.
  4. Kook de soep ca. 25 minuten, verwijder de laurierbladen en pureer de soep.
  5. Breng de soep op smaak met zout, peper en (slag)room.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep