Toetjes recept idee voor de kerstchocoladepotje met specul

Toetjes recept idee voor de kerstchocoladepotje met specul

Smulweb imageSmulweb

Maak je kerstdiner af met deze heerlijke chocoladepotjes met speculaas. Luchtig en zacht van binnen met een stevige buitenkant. Maak er een feest van door het gerecht te bestrooien met poedersuiker.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Toetjes recept idee voor de kerstchocoladepotje met specul op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat iets afkoelen.
  3. Klop de eieren met de suiker schuimig. Spatel de bloem en speculaaskruiden door het eimengsel.
  4. Schep daarna het chocolademengsel luchtig door het beslag.
  5. Giet het beslag in schaaltjes of kopjes en bak 12-15 minuten in het midden van de oven. De buitenkant wordt stevig maar het binnenste blijft zacht.
  6. Serveer het gerecht lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts