Hete bliksem

Hete bliksem

Smulweb imageSmulweb

Hete bliksem, een traditioneel Nederlands gerecht. Appels, aardappels en speklapjes. Met wat honing in het recept is dit een perfect gerecht voor wie houdt van zoet met hartig. Stamp het geheel grof en serveer met speklapjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Goudrenet
  • 2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hete bliksem op tafel.

  1. Schil de aardappels en appels. Was en snijd de aardappels in stukken en de appels in vieren. Verwijder de klokhuizen. Snijd 1/3 deel van de appels in kleine stukjes en de rest in grove stukken.
  2. Kook de aardappels met wat zout en voeg na 10 minuten de grove appel toe. Laat dit samen nog ca. 10 minuten koken. Giet het vocht af.
  3. Bak de speklapjes uit en haal ze uit de pan. Pel de ui en snijd deze in ringen. Bak de ui in het spekvet tot ze glazig zijn geworden.
  4. Bak de kleine appelblokjes met de honing in het achtergebleven spekvet.
  5. Doe de speklapjes, ui en appelblokjes in de pan met het aardappel-appelmengsel en stamp dit zeer grof.
  6. Breng het geheel op smaak met azijn, peper en zout.
  7. Verdeel de stamppot over vier borden en serveer er de speklapjes bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hete bliksem