Griekse gehaktballen met tzatziki

Griekse gehaktballen met tzatziki

Smulweb imageSmulweb

Kneed sappig gehakt met ui, knoflook, peterselie, selderij, tijm, paneermeel en paprikapoeder tot Griekse gehaktballen ter grootte van een ei en bak ze goed rondom. Geef er de friszure komkommer-knoflook-yoghurtsaus tzatziki bij en deel de Griekse keuken met elkaar.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Griekse gehaktballen met tzatziki op tafel.

  1. Rasp de hele komkommer boven een vergiet. Laat de komkommer even uitlekken. Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg er peper en zout aan toe. Pers de knoflook en voeg dat toe aan de yoghurt. Roer de uitgelekte komkommer erdoor en klaar.
  2. Doe het gehakt in een grote kom. Vermeng daardoor de fijngesneden ui (te grove stukken vallen uit het gehakt bij het bakken), de geperste knoflook, de fijngesneden peterselie en selderij, 1 eetlepel tijm, ongeveer 6 eetlepels paneermeel, een scheutje melk, 2 eetlepels paprikapoeder en peper en zout. Kneden tot alles goed door het gehakt gemengd is.
  3. Als het gehakt te vochtig is door de melk, doe er dan nog een beetje paneermeel bij. Is het gehakt juist te droog, doe er dan nog een klein scheutje melk bij.
  4. Draai dan ballen ter grootte van een ei en sla ze iets plat.
  5. Bak de gehaktballetjes rondom in een braadpan. Gebruik 2 pannen of bak ze in 1 pan in delen en leg ze even op een bord als ze klaar zijn.
  6. Doe ze dan allemaal bij elkaar in de pan met het deksel erop. Even goed schudden en nog 2 minuten op laag vuur laten staan.
  7. Laat de gehaktballetjes circa 30 minuten rustig doorsudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen