Gegratineerde gevulde prei met rauwe ham en kruidenroomkaas

Gegratineerde gevulde prei met rauwe ham en kruidenroomkaas

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde gevulde prei met rauwe ham en kruidenroomkaas. Prei licht voor koken daarna rollen met plakjes rauwe ham en kruidenroomkaas, nog even in de oven met een smeuïge kaaslaag. Loopt het water je al in de mond?

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegratineerde gevulde prei met rauwe ham en kruidenroomkaas op tafel.

  1. Was de prei goed en snijd het witte en lichtgroene deel in stukken van ongeveer 5 cm.
  2. Kook de prei in water met zout beetgaar (ongeveer 5 - 7 minuten).
  3. Laat de prei goed uitlekken in een vergiet. Snijd de preistukjes iets in en doe in het opengesneden gedeelte wat kruidenroomkaas. Rol de prei in een plakje rauwe ham ter grootte van het stukje prei.
  4. Leg de stukjes prei naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Smelt de roomkaas in wat warme melk. Giet dit over de preirolletjes. Bestrooi met geraspte kaas en zet plm. 20 - 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Prei