Lekkere gegratineerde pasta met kip champignons en roomkaas

Lekkere gegratineerde pasta met kip champignons en roomkaas

Smulweb imageSmulweb

Lekker gegratineerde pasta met kip, champignons en romige roomkaas. Gebakken met witte wijn of bouillon voor wat extra smaak en bedekt met geraspte kaas om het goed krokant te krijgen. Perfect om te delen met vrienden of familie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Lekkere gegratineerde pasta met kip champignons en roomkaas op tafel.

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de kipstukjes snel rondom gaar en bruin. Haal de kipstukjes uit de pan.
  3. Bak in het overgebleven vet de champignons en de uisnippers. Bak deze zolang tot het vocht van de champignons is verdwenen. De champignons hoeven niet echt bruin te worden!
  4. Blus af met de wijn of bouillon. Laat dit wat inkoken tot nog plm. 1 eetlepel over is.
  5. Doe de kipstukjes weer in de pan.
  6. Leg de roomkaas op de kipstukjes en laat deze op een lage warmtebron rustig smelten.
  7. Voeg de peterselie toe.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  9. Laat de gekookte pasta goed uitlekken.
  10. Meng alle ingrediënten door de pasta.
  11. Bestrooi met de geraspte kaas.
  12. Zet de schaal plm. 20 - 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas mooi goudbruin is gekleurd. De tijd is afhankelijk van je oven!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Gevogelte Groente Kaas Paddenstoelen Champignons