- 1 Knolselderij
- 70 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige taart met knolselderij op tafel.
- Laat het deeg ontdooien. Kook de plakjes selderij in water in een paar minuten beetgaar en giet af.
- Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat de randen losjes overhangen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop de eieren los met de crème fraîche en de uitgeperste knoflook en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
- Bedek het deeg met een laagje selderij en verdeel hier wat kaasvulling over. Vul aan met een laagje selderij en vervolg met de kaasvulling tot alles op is. Leg de resterende blokjes gorgonzola erop en strooi de gehakte walnoten erover.
- Bak de taart laag in de oven in ca. 30 minuten gaar en mooi bruin. Laat de taart buiten de oven even rusten.