Runderbouillon zelf maken

Runderbouillon zelf maken

Smulweb imageSmulweb

Niets lekkerder dan een zelfgemaakte runderbouillon. Gebruik deze bouillon als basis voor soepen, sauzen en stoofpotjes. Laat de bouillon ongeveer vier uur trekken en je krijgt een heerlijke heldere bouillon.

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Runderbouillon zelf maken op tafel.

  1. Blancheer de runderbeenderen in weinig koud water en spoel ze af.
  2. Zet de beenderen met acht liter koud water in een marmite (bouillonpan) en breng het tegen de kook aan. Zorg dat het niet te hard gaat anders wordt de bouillon troebel. Gebruik geen deksel op de pan anders wordt de soep ook blind. Het moet een heldere bouillon blijven.
  3. Schuim met een soeplepel het vocht af.
  4. Bak de gehalveerde uien in weinig olie in een koekenpan goudbruin.
  5. Voeg de aangezette uien, het gewassen en gesneden bouquet, de kruiden en specerijen toe aan de bouillon.
  6. Laat de bouillon ongeveer vier uur trekken en schuim regelmatig af.
  7. Passeer de bouillon door een zeef.
  8. Haal het vlees van de botten (schenkel) en snijd fijn. Meng dit door de bouillon.
  9. Vries de bouillon in porties van 250 of 500 ml in. Let wel erop dat er nog geen zout in de bouillon zit. Voeg voldoende zout toe. Als je deze bouillon verder inkookt, wordt het een fond.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Runderbouillon