Fazantenbout met knolselderijpuree

Fazantenbout met knolselderijpuree

Smulweb imageSmulweb

Een ongekend lekkere combinatie van een smeuïge knolselderijpuree met gorgonzola en mals gestoofde fazantenbouten in een heerlijke jus van sjalotjes, tijm, sinaasappelsap en wijn. Serveer er nog wat extra jus met kappertjes bij. Maak indruk met deze fazantenbout met knolselderijpuree.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Fazantfilet
  • 200 ml Sinaasappelsap
  • 800 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Fazantenbout met knolselderijpuree op tafel.

  1. Kruid de fazantenbouten met zout en peper en bak ze in een grote braadpan met boter in 5 minuten rondom bruin. Verdeel de sjalotjes en de tijm eromheen en bak alles nog 5 minuten. Schenk dan de sinaasappelsap en de wijn erbij en stoof de bouten zonder deksel in 45 minuten tot een uur zachtjes gaar, laat zoveel vocht verdampen dat het een lekkere jus wordt.
  2. Kook in een pan de blokjes knolselderij met de rijst, wat zout en 200 ml water in 20-25 minuten gaar.
  3. Verwarm de ovengrill voor. Voeg de melk toe aan de knolselderij en pureer alles met de staafmixer (of in de keukenmachine).
  4. Verwarm de knolselderijmassa al roerend en laat zoveel vocht verdampen dat het een lekkere smeuïge puree wordt. Doe de puree over in een lage ovenschaal en leg de plakjes gorgonzola erop. Schuif de schaal onder de grill en laat de gorgonzola smelten.
  5. Leg de fazantenbouten op warme borden. Kook de sjalotjes met jus nog wat in en roer de kappertjes erdoor. Schep dit op en naast de bouten. Serveer de knolselderijpuree erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Knolselderij