Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip op tafel.
- Hak de ui, knoflook, stengel bleekselderij, en verse koriander fijn in een keukenmachine.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak daarin de kippenbout om en om aan.
- Voeg specerijen, ui/knoflook/kruidenmengsel, kleine stukjes wortel en courgette, tomatenpuree, harissa en kippenbouillonblokjes toe. Roer alles goed en laat een paar minuten sudderen op laag vuur.
- Voeg twee liter water toe en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur dan laag en laat de chorba op laag vuur zo`n vijftig minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
- Haal op de helft van de kooktijd de kippenbout uit de pan, verwijder het vel en haal het vlees van de botjes. Snijd in stukjes en apart houden.
- Vermeng het gehakt met eigeel, fijngehakte platte peterselie, peper en zout. Maak kleine balletjes van het gehakt.
- Doe de gehaktballen 15 minuten voor het einde van de kooktijd in de zachtjes kokende chorba. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de pasta en stukjes gekookte kip toe.
- Roer af en toe totdat de pasta gaar is en serveer de chorba in mooie soepkommen. Bestrooi met fijngehakte verse koriander.