Goulashsoep

Goulashsoep

Smulweb imageSmulweb

Pittige Goulashsoep met mals vlees, paprika, wortel en aardappels. Laat de soep lekker pruttelen op hoog vuur zodat het een stevige maaltijdsoep wordt. Perfect voor op de camping of voor een gezellige maaltijd thuis.

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Goulashsoep op tafel.

  1. Snijd het vlees in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes. Fruit de ui in een pan met boter en een beetje olie tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de spekjes toe en bak op hoog vuur mee.
  4. Voeg soepvlees toe en bak aan tot alle kanten verkleurd zijn.
  5. Voeg wortel, paprika en wat paprikapoeder toe en bak alles even goed mee.
  6. Voeg de tomaten uit blik zonder afgieten toe (even in kleine stukjes snijden als ze heel uit het blik komen).
  7. Vul de pan met 1,5 liter water, verkruimel 3 bouillonblokjes boven de pan en breng aan de kook.
  8. Voeg een scheut ketjap toe en een eetlepel sambal (oelek).
  9. Laat het geheel onder af en toe roeren circa 30 min zachtjes doorkoken.
  10. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze grof in blokjes. Voeg na 30 min koken de aardappels toe en de helft van het blokje tomatenpuree. Laat minimaal 30 min zachtjes doorkoken en voeg daarna de overige tomatenpuree toe.
  11. Voeg naar smaak kruiden toe. De soep mag goed pittig zijn dus wees vooral niet te zuinig met de verschillende kruiden.
  12. Bind de soep wanneer nodig met een beetje bloem of maizena zodat de soep wat indikt.
  13. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep