Nigellas chocolat peanutbutter cheesecake

Nigellas chocolat peanutbutter cheesecake

Smulweb imageSmulweb

Ooit geprobeerd om chocola, pinda's en roomkaas bij elkaar in een taart te doen? Nigella wel en met succes! Proef zelf haar goddelijke Chocolat Peanut Butter Cheesecake.

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 375 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Nigellas chocolat peanutbutter cheesecake op tafel.

  1. Verhit de oven voor op 170 graden Celsius. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Doe de biscuits, pinda`s, chocolade en boter in de foodprocessor en maal alles fijn.
  3. Doe de kruimels in een springvorm en druk aan met je vingers of de achterkant van een lepel. Zorg ervoor dat het bij de rand iets omhoog komt.
  4. Zet de springvorm in de koelkast en ga aan de vulling beginnen.
  5. Doe alle ingrediënten van de vulling in de processor en draai een glad beslag. Doe dit in de springvorm en zet deze in de oven. Bak de taart gedurende 60 minuten in de oven. Controleer na ongeveer 50 minuten of de toplaag stevig en droog aanvoelt.
  6. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen terwijl je de topping maakt.
  7. Verhit in een pan de zure room met de chocolade en suiker tot de chocolade helemaal gesmolten is.
  8. Giet de topping over de taart en zet de taart terug in de oven gedurende 10 minuten.
  9. Laat de taart in de vorm afkoelen, dek af en laat een nacht in de koelkast staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cheesecake