Italiaanse aardappelpuree met knoflook en parmezaan

Italiaanse aardappelpuree met knoflook en parmezaan

Smulweb imageSmulweb

Romige Italiaanse aardappelpuree met knoflook, citroen en Parmezaanse kaas afgemaakt met verse peterselie en een vleugje truffelolie. Feestelijk opgediend in stijlvolle rondjes. Buon appetito!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Italiaanse aardappelpuree met knoflook en parmezaan op tafel.

  1. Schil de aardappels en kook ze in een pan water met wat zout gaar.
  2. Giet ze af en stamp fijn met een stamper of staafmixer.
  3. Doe de fijngesneden knoflook, citroensap en de Parmezaanse kaas erbij (niet te veel) en ietsje meer dan de helft van de gesnipperde peterselie.
  4. Giet er nu de olijfolie bij terwijl je blijft roeren/stampen totdat het romig genoeg is.
  5. Proef het mengsel en breng verder op smaak met zeezout en zwarte peper.
  6. Garneer op het bord of in een schaal met de rest van de verse peterselie.
  7. Maak het pakket af met wat olijfolie met truffel voor extra smaak.
  8. Maak het nog feestelijker door met een RVS-ring rondjes te maken en die op het bord te leggen. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Aardappelpuree