Rendang pasteitjes

Rendang pasteitjes

Smulweb imageSmulweb

Rendang pasteitjes, een heerlijk Aziatisch gerecht dat iedereen zal verrassen. Een smakelijke vulling van heerlijk langzaam gegaard rundvlees, verpakt in knapperig bladerdeeg. Aziatische salade erbij en smullen maar!

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rendang pasteitjes op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui gedurende 3 minuten. Voeg de Rendang toe en bak gedurende 2 minuten. Voeg het vlees, 100 ml water en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook. Laat dit met de deksel op de pan, op laag vuur gedurende 1 uur en 30 minuten stoven.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje 1 hoek rond. Verdeel de rendang over 4 plakjes, maar houd een rand van 1/2 cm vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei.
  3. Dek de pasteitjes af met de rest van het bladerdeeg. Duw de randen aan, bestrijk met de rest van het ei en maak in elk pasteitje met een mes 3 inkepingen. Bak de pasteitjes gedurende circa 25 minuten in de oven.
  4. Serveer eventueel met een Aziatische salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bakken Pasteitjes