Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Rendang pasteitjes op tafel.
- Snijd het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui gedurende 3 minuten. Voeg de Rendang toe en bak gedurende 2 minuten. Voeg het vlees, 100 ml water en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook. Laat dit met de deksel op de pan, op laag vuur gedurende 1 uur en 30 minuten stoven.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje 1 hoek rond. Verdeel de rendang over 4 plakjes, maar houd een rand van 1/2 cm vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei.
- Dek de pasteitjes af met de rest van het bladerdeeg. Duw de randen aan, bestrijk met de rest van het ei en maak in elk pasteitje met een mes 3 inkepingen. Bak de pasteitjes gedurende circa 25 minuten in de oven.
- Serveer eventueel met een Aziatische salade.