Kip salade

Kip salade

Smulweb imageSmulweb

Deze kip salade is een echte traktatie. Heerlijk gekruide kip met pittige pepers en rode paprika. Dit gerecht is ideaal om bij te tanken na een lange dag op het werk. Probeer het vandaag nog!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip salade op tafel.

  1. Maak van de kip blokjes en doe deze in een schaaltje. Voeg hier een scheutje ketjap (10ml) en een scheutje olijfolie (20ml) aan toe. Voeg de rode peper fijngesneden toe als je het pittig wil hebben, anders bij het bakken. Laat dit minstens 30 minuten staan.
  2. Zorg ervoor dat de paprika, ui en rode peper fijn gesneden zijn. Zet de hapjespan op hoog vuur tot hij op temperatuur is. Als de kip goed is gemarineerd, voeg dan geen olie toe. Voeg na het eerste schroeien een blokje kippenbouillon en een glas water toe. Bak op hoog vuur de kip tot hij half gaar is, maar aan alle kanten dichtgeschroeid is.
  3. Voeg nu de ui, pijnboompitten, knoflook en rode peper toe (behalve als je die al bij het marineren toegevoegd had). Zet het vuur laag en laat dit ongeveer 10 minuten sudderen.
  4. Snijd in deze 10 minuten de tomaat en komkommer in blokjes (raspen mag ook) en snijd de rucola in repen. Het geheel goed wassen en laten uitlekken. Snijd de kaas in blokjes en doe de feta in de schaal. Wees niet te zuinig met het vocht wat met de feta meekomt!
  5. Als de kip klaar is, voeg dan alle ingrediënten bij elkaar en laat dit 30 minuten temperen op het aanrecht. Zet het vervolgens ten minste 1 uur in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Kipsalade