Romige champignonsaus met ui en spekjes

Romige champignonsaus met ui en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Een stevige maaltijd waarbij je deze romige champignonsaus met ui en spekjes niet kunt missen. Een romige saus bereid met boter, spekjes en melk, witte wijn en bouillon. De saus is perfect voor op een gekookte pasta of bij aardappelen.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige champignonsaus met ui en spekjes op tafel.

  1. Verhit de boter. Bak het spek ca. 3 minuten.
  2. Voeg de ui toe en bak nog 5 minuten alvorens de champignons toe te voegen.
  3. Voeg de bloem toe zodra de plakjes champignon lichtgeel kleuren. Bak de bloem een minuut mee.
  4. Roer nu langzaam de witte wijn, melk en bouillon door het uienmengsel tot je een romige saus hebt.
  5. Laat de saus 10 minuten zacht doorkoken.
  6. Breng hem op smaak met zout, peper en worcestershire sauce.
  7. Roer de peterselie door de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Groente Vlees Ui