Stamppot pompoen

Stamppot pompoen

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle stamppot van pompoen en aardappelen. Gezouten water, sinaasappelschil, en een beetje melk geven een unieke smaak aan de pompoen en aardappelen. Voeg boter, knoflook/peper-olie, en kaneel naar smaak toe en roer goed door. Heerlijk voor op een koude avond.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stamppot pompoen op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Schil de pompoen en snijd deze in kleinere stukjes dan de aardappelen.
  2. Zet de aardappelen en pompoen in een pan met koud water dat al gezouten is met 1 tl zeezout op het fornuis en breng rustig aan de kook. Het water moet een aangename zout smaak hebben en moet de groente net bedekken.
  3. Zet de warmte lager en laat het zachtjes koken met een deksel erop die een beetje scheef erbovenop ligt zodat de stoom eruit kan.
  4. Giet het water af als de groente zacht is (niet te lang laten staan - geen pap - dus blijf erbij!) en laat het even uitdampen.
  5. Voeg de sinaasappelschil toe en een heel klein beetje melk (voor een stevige stamppot kun je de melk achterwege laten). Stamp de groente net zo fijn als je zelf wilt (ik hou van een beetje structuur).
  6. Voeg een beetje boter (of olie) toe. Roer goed door met een lepel en voeg indien gewenst knoflook/peper-olie en kaneel toe. Ik gebruik de knoflook/peper-olie van de Action. Gebruik heel weinig omdat de smaak heel sterk is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot