Visbastilla

Visbastilla

Smulweb imageSmulweb

Liefhebbers van Marokkaanse gerechten opgelet! Probeer eens deze heerlijke Visbastilla. Een combinatie van vis, groente en mihoen gewikkeld in filodeeg. Perfect voor een heerlijk zomers diner.

25 min bereiden

tussendoortje

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Visbastilla op tafel.

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Kook het pakje mihoen volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Kook en pel de garnalen. Snij de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.
  4. Doe de gehakte koriander, gehakte peterselie, saffraan, zwarte peper, gemberpoeder, paprikapoeder, komijn, sambal, geraspte knoflook, zout en visbouillonblokjes in een pannetje samen met olijfolie en sap van een uitgeperste citroen. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg een klein scheutje water toe.
  5. Snijd de visfilet in stukken en doe samen met de garnalen in een pan. Schep er ??n soeplepel van de marinade over en laat 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  6. Bak in een koekenpan de gesnipperde ui samen met de blokjes paprika en plakjes champignons. Haal de pan van het vuur en schep er een soeplepel van de marinade overheen.
  7. Laat de mihoen goed uitlekken en schep deze in een soeplepel van de marinade. Laat alle vullingen goed uitlekken in een vergiet.
  8. Vet een rond bakblik in of beleg het met bakpapier. Smelt de boter. Besmeer 6 vellen filodeeg met de gesmolten boter en bekleed hiermee de bodem van het bakblik. Laat het deeg over de rand van het bakblik hangen. Verdeel de goed uitgelekte mihoen over de bodem. Verdeel daarbovenop het vismengsel en als laatste het groentemengsel.
  9. Sla de overhangende randen van het filodeeg naar het midden en besmeer enkele vellen filodeeg met gesmolten boter om de Bastilla af te dekken. Stop de overhangende randen van de bovenste laag filodeeg onder de Bastilla en besmeer het geheel met boter.
  10. Zet de Bastilla voor 30-40 minuten in het midden van de oven op 220 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Noedels Bakken Vlees Filodeeg Mihoen