Chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes)

Chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes)

Smulweb imageSmulweb

Chebakia, heerlijke honing sesamkoekjes, waarbij je het deeg uitrolt, vierkanten snijdt, verticale sneden maakt en het geheel tot een bloem vlecht. Frituur de chebakia goudgeel en daarna dippen in honing en sesamzaadjes over strooien. Bewaar het in een afgesloten bakje gedurende 2 dagen.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 snufje Arabische gom
  • 250 ml Mazhar

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chebakia (heerlijke honing sesamkoekjes) op tafel.

  1. Smelt de margarine (niet te heet). Los de gist op in de margarine. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en kneed het geheel goed. Bedek het deeg met een doek en laat het een uur staan.
  2. Rol het deeg dun uit en snijd er vierkanten van met een deegwieltje. Maak in elk vierkant verticale sneden (ongeveer 4-5 sneden), maar zorg ervoor dat alles nog aan elkaar vastzit. Vlecht de strengen van een vierkantje een beetje door elkaar zodat het vorm krijgt van een bloem. Zorg dat het luchtig blijft en geen klomp deeg wordt.
  3. Frituur de chebakia tot ze goudgeel zijn.
  4. Zodra de chebakia is gefrituurd, dompel je het in een pan met warme honing (de honing mag niet te heet zijn, anders wordt de chebakia taai) en laat je het een tijdje zitten zodat het veel honing opneemt. Gooi direct na het uit de honing komen sesamzaadjes eroverheen.
  5. Bewaar het in een afgesloten bakje gedurende 2 dagen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken