Het lekkerste draadjesvlees

Het lekkerste draadjesvlees

Smulweb imageSmulweb

Het vlees is mals en boterzacht. Deze smaakvolle stoofschotel met sjalotten, knoflook, paprika en Spaanse peper gevuld is een feest op tafel. De combinatie van ketjap, bouillon en azijn zorgen voor de perfecte smaakbalans. Serveer deze klassieke stoofpot met goed brood of rijst.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Het lekkerste draadjesvlees op tafel.

  1. Snijd het vlees in flinke stukken. Snijd de sjalotten in ringen. Hak de knoflook fijn. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd in halve ringetjes en snij de paprika in stukjes. Verwarm de oven tot 140 graden.
  2. Verhit een flinke scheut vloeibare boter en olijfolie in een stoofpan. Bak de stukken vlees rondom bruin en bestrooi met versgemalen zout en peper. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord apart.
  3. Fruit in het overgebleven vet de sjalotten, knoflook, paprika en peper. Doe het vlees terug in de pan en meng door elkaar. Voeg de laurierbladeren, een scheut azijn en een flinke scheut ketjap toe.
  4. Schenk de bouillon bij het geheel tot het vlees net onderstaat. Leg er een plak ontbijtkoek in. Breng het geheel aan de kook.
  5. Zet de stoofpan in de oven en stoof het vlees voor ongeveer 3 uur.
  6. Haal de pan uit de oven en controleer of het vlees gaar is. Zet de pan weer op een lage hittebron op het gasfornuis.
  7. Meng 2 eetlepels maizena in een kopje met wat koud water en roer door de jus van het vleesgerecht. Probeer een dikke gebonden jus te maken. Voeg eventueel meer maizena toe als de jus nog niet dik genoeg is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje