Romige kip - prei taart (pie pastei in bladerdeeg)

Romige kip - prei taart (pie pastei in bladerdeeg)

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijke romige kip-prei taart met ons recept. Deze hartige taart combineert malse stukjes kip en zachte prei met een romige vulling, gebakken tot perfectie in een knapperige korst. Een smakelijk en vullend gerecht dat perfect is voor een doordeweekse maaltijd of een speciale gelegenheid!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Romige kip - prei taart (pie pastei in bladerdeeg) op tafel.

  1. Neem een pan en doe er weinig water in. Voeg de kipfilets, het laurierblad, wat wortel, de helft van de ui en wat peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen. Verwijder overtollig schuim met een lepel.
  2. Haal de kip uit de pan, laat afkoelen en snij in stukjes.
  3. Neem een andere pan en fruit daarin de prei, de rest van de wortel en de ui in 40 g boter tot ze glazig zijn.
  4. Smelt de andere 40 g boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en maak een roux. Voeg dan de melk toe en blijf roeren tot een dikke substantie ontstaat.
  5. Voeg bouillon uit de pan waarin de kip is gekookt toe aan de roux. Roer goed door.
  6. Voeg de kip, prei, wortel, ui en wat geraspte kaas toe aan de saus. Breng roerend op smaak met zout en peper.
  7. Bedek een flinke ovenschaal met bladerdeeg en giet het kip-mengsel erin. Bedek met nog een laag bladerdeeg en druk de randen aan. Maak een gaatje in de bovenkant.
  8. Smeer de bovenkant in met het ei mengsel.
  9. Bak de schotel ongeveer 25-30 minuten in de oven op 190 graden en serveer. Smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Bakken Prei Taart Bladerdeeg